Bandenhandel Stienstra
Veilig op weg met banden van Stienstra
Bandenhandel Stienstra
Veilig op weg met banden van Stienstra

Bandenhandel Stienstra

Veilig op weg met banden van Stienstra

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden zijn goede banden een vereiste. De band vormt immer het enige contact met het wegdek. Een band met de juiste bandenspanning en voldoende profiel is bijvoorbeeld net zo belangrijk als goed werkende remmen. De band is tegenwoordig een high-techproduct, dat geschikt is voor vele weersomstandigheden, in een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Een high-techproduct
Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia sterk gestegen.

Met name de ontwikkeling van een betere rubbersamenstelling, de toepassing van de modernste karkasmaterialen en de aandacht voor het loopvlak, leidt tot de conclusie dat een moderne band werkelijk een high-techproduct is, waarmee:
– de rolweerstand van een voertuig wordt verminderd (lager    brandstofverbruik);
– het geluidsniveau daalt;
– de slijtage sterk vermindert;
– het stuurgedrag sterk verbetert en;
– de comfort van de banden toeneemt.

…… weer of geen weer.

Goede band, goede grip
Moderne banden kunnen goed uit de voeten met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Met name met nat weer zorgt het speciale profielontwerp voor een goede afvoer van het water, hetgeen een goed contact met het wegdek garandeert en aquaplaning voorkomt. Om tijdens winterse omstandigheden, bij koud en nat weer, optimale veiligheid te garanderen, kan voor een bijzondere bandenvariant, de winterband, gekozen worden.

Prijs-kwaliteit
Dat de prijs van een band een belangrijk koopargument voor de consument is, is algemeen bekend. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en deskundige advisering steeds belangrijker. Een VACO-gecertificeerde bandenspecialist is niet voor niets een specialist. Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor producten zoals banden onontbeerlijk.

Veilig en comfortabel
Regelmatig aandacht besteden aan uw banden is belangrijk voor uw veiligheid, maar het zorgt er daarbij ook voor dat uw voertuig prettiger rijdt en kan bovendien een besparing opleveren. Een juiste bandenspanning is namelijk geld waard!

Banden? En wielen dan?!
Het werkterrein van een VACO-gecertificeerde bandenspecialist is veel beter dan alleen de verkoop, (de)montage en onderhoud van banden. Wij adviseren u deskundig over de aankoop van wielen. Maar dat niet alleen. Ook voor aanschaf, (de)montage en opslag van winterbanden bent u aan het goede adres bij het bandenservicebedrijf met kwaliteitskeurmerk van Vereniging VACO.

Vele soorten en maten
Banden zijn er in alle soorten en maten. Banden voor personenwagens, motorfietsen, bedrijfsvoertuigen, zoals bestelwagens, vrachtwagens en bussen – banden voor agrarische- en grondverzettoepassingen, banden en wielen voor intern transport, zoals industriebanden.
Oude, afgedankte banden keren terug als grondstof (granluaat) in diverse toepassingen, zoals rubber matten.

Bandenhandel Stienstra is ook aangesloten bij Band&Milieu – RecyBem.

Bandenhandel Stienstra heeft ook TRX-banden op voorraad. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het Contactformulier.

Let op: dus voor zowel particulier als bedrijf!


Neem nu contact met ons op voor een passend advies